Startup-IT Forum
Dzisiejsze wiadomości (Wyłączone)  | Wiadomości bez odpowiedzi (Włączone)

Forum: Twój Start Up
 Wątek: i-korki.net nowoczesna giełda korepetycji
icon11.gif  i-korki.net nowoczesna giełda korepetycji [wiadomość #384] Tue, 20 July 2010 22:16
Basia3d jest aktualnie niedostępny Basia3d
Junior Member
Powstał nowy serwis, w którym można umieszczać ogłoszenia edukacyjne dotyczące lekcji indywidualnych i w grupach. Serwis skierowany jest do studentów, uczniów i nauczycieli. Aplikacja jest łatwa w obsłudze i przejrzysta. Serwis dostępny jest pod adresem http://i-korki.net

Nowy serwis i-korki.net jest już dostępny. Serwis przyda się studentom, maturzystom i nauczycielom. Można tam umieszczać ogłoszenia i oferty edukacyjne. Serwis jest przejrzysty i łatwy w obsłudze. Każdy może znaleźć tam coś dla siebie.

Jest to nowoczesna giełda korepetycji. Możliwe jest wygodne przeglądanie ogłoszeń i przeszukiwanie. Dodatkowo ogłoszenia sortowane są według użytkowników.

Tabela ogłoszeń zawiera:
-- przedmiot
-- imię nauczyciela
-- treść ogłoszenia
-- miasto i dzielnicę, lokalizację
-- cenę za godzinę lekcyjną

W serwisie rejestrują się osoby oferujące korepetycje i lekcje prywatne, indywidualne i w grupach. nauczyciele zamieszczają swoje dane o certyfikatach i wyróżnieniach oraz dane kontaktowe. Przedstawiają swoje oferty.

Wiele ogłoszeń jest bardzo ciekawych. Wśród ogłoszeń znajdują się różne języki, angielski, niemiecki, rosyjski, hebrajski, serbski.

Obcokrajowcy mogą znaleść dla siebie kursy języka polskiego, również kursy wakacyjne dostępne w miastach urlopowych.

Serwis jest bardzo przejrzysty, oferuje wygodną i łatwą nawigację. Każdy może znaleść dla siebie wiele przydatnych lekcji i kursów.

Serwis został oczywiście wykonany w technologii high-tech.
 Wątek: Kaboom.pl
Kaboom.pl [wiadomość #348] Thu, 07 January 2010 18:26
cisza jest aktualnie niedostępny cisza
Miejsce: Kraków
Junior Member
Przedstawiam mój nowy projekt internetowy - Kaboom.pl.

Jak wskazuje slogan serwisu, ma on służyć przede wszystkim 'detonacji' nudy. Najpopularniejszą rozrywką zabijającą czas w sieci są gry online, tym też zajmuje się niniejszy serwis. Jest już takich w sieci całe mnóstwo, po co więc kolejny? Chciałem spróbować własnej koncepcji i pomysłów, no i przede wszystkim dołożyłem wszelkich starań, aby zrobić serwis "dobrze".

Strona od zera (cms, grafika, kod) powstawała miesiąc i za całokształt odpowiedzialny jestem tylko i wyłącznie ja (treść serwisu jest już wspólnym dziełem kilku osób).

Od godziny 6:00 rano do 18:00 występuje szablon dzienny, zaś od 18:00 do 6:00 szablon nocny.

Będę wdzięczny za konstruktywne opinie.

[Uaktualnione dnia: Thu, 07 January 2010 18:27]

Wątek: nowy portal branżowy
nowy portal branżowy [wiadomość #82] Tue, 08 September 2009 09:57
michalp jest aktualnie niedostępny michalp
Junior Member
Witam,

zapraszam do mojego nowego start-upu automatyka
 Wątek: Prawnicze serwisy internetowe
Prawnicze serwisy internetowe [wiadomość #67] Sat, 08 August 2009 17:31
Fides jest aktualnie niedostępny Fides
Junior Member
Szukam podmiotów/osób zainteresowanych współpracą w zakresie tworzenia i rozwoju prawniczych serwisów internetowych:

- www.e-DoradztwoPrawne.pl

- www.AkademiaPrawa.pl

- www.PakietPrawny.pl

Jestem otwarty na wszelkie formy współpracy, w szczególności może być to inwestycja kapitałowa w ww. serwisy, wkład pracy w zakresie reklamy i marketingu ww. serwisów, wkład polegający na pozyskiwaniu klientów dla ww. serwisów. Dopuszczalne jest powołanie całkowicie nowego podmiotu zarządzającego ww. serwisami internetowymi z udziałem osób zaangażowanych w tworzenie i rozwój ww. serwisów.
Forum: PO IG 8.1
 Wątek: nabór marzec 2010
nabór marzec 2010 [wiadomość #347] Sun, 13 December 2009 14:35
tfronk jest aktualnie niedostępny tfronk
Junior Member
Witam,

chciałbym zapytać o potencjalne daty 8.1 w 2010 i pierwszy nabór w nowym roku:

1. Kiedy spodziewacie się decyzji oceny merytorycznej III tury 2009? Czy realny jest Waszym zdaniem koniec lutego?

2. Z informacji jakie mam I tura 2010 to 22 marzec. Kiedy można się spodziewać nowego formularze w generatorze i nowej instrukcji?

3. Czy warto rozpoczynać pracę nad wnioskiem na nowy nabór w obecnej wersji generatora?

4. Czy spodziewacie się bardzo dużych zmian w strukturze wniosku? Widziałem nowe kryteria (draft)- pytania jak to się przełoży na strukturę wniosku, jakie elementy pozostaną bez zmian?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za informacje i Wasze uwagi

TF
 Wątek: Uzyskanie opinii na temat projektu
Uzyskanie opinii na temat projektu [wiadomość #340] Tue, 17 November 2009 07:43
ol3j jest aktualnie niedostępny ol3j
Junior Member
Witam,

Chciałbym się dowiedzieć czy i gdzie można uzyskać opinie na temat projektu. Czy ma on szanse na pozyskanie środków i jest zgodny z założeniami ? Przed rozpoczęciem składania wniosku.

Pozdrawiam
ol3j
 Wątek: pkt 13 - jak to ugryźć??
pkt 13 - jak to ugryźć?? [wiadomość #330] Tue, 27 October 2009 19:21
Paweł jest aktualnie niedostępny Paweł
Junior Member
czy wydatki na zakup sprzętu i stworzenia programu to koszty operacyjne ?

wg rachunkowości to są inwestycje... wydatek ale nie koszt.. jest ujety w amortyzacji ale gdzie tu amortyzacje ujmować? zmniejeszac wartość majaktu>

jak uzupełniać tego potworka ?
gdzie mozna jakies info na ten temat znaleźć?

Wątek: z .o.o. w organizacji a numery
z .o.o. w organizacji a numery [wiadomość #329] Tue, 27 October 2009 18:45
matf jest aktualnie niedostępny matf
Junior Member
Spółka z o.o. w organizacji: w miejsce numerów (NIP, REGON, KRS) poradzono mi wpisywać ciąg zer.

A co z adresem? Już ktoś to poruszał i z o.o. w organizacji z definicji adresu nie ma obowiązku mieć. Nie wiem natomiast czy pola mają być puste czy także wpisać należy ciąg zer.

?
 Wątek: Spółka z o.o. a deklaracja w pkt 22
Spółka z o.o. a deklaracja w pkt 22 [wiadomość #328] Tue, 27 October 2009 18:04
matf jest aktualnie niedostępny matf
Junior Member
Mam taki dylemat: spółka z o.o. ma kapitał np. 50 000.
Jeśli dostanie dotację to kapitał będzie podwyższony przez ten sam skład udziałowców.
Do czasu uzyskania dotacji spółka trochę również zarobi.

Pytanie co na to punkt 22:
1. Czy można (i jak to wpisać żeby znowu nikt nie zrzucił kombinowania) wpisać dokapitalizowanie (i czy wtedy suma środków gwarantowanych przez wnioskodawcę wynosi 100% czy tylko np. 10% (bo łącznie dotacja rozpisana np. na 500tyś).
2. Czy można tu wpisać dochody (będa z innych źródeł niż dotacja)?

pozdrawiam;

[Uaktualnione dnia: Tue, 27 October 2009 18:05]

Wątek: amortyzacja majątku
amortyzacja majątku [wiadomość #327] Tue, 27 October 2009 18:03
Junior Member
Pytanie:

jeżeli przyjmuje środek trwały w czerwcu, to na koniec roku (pkt 13)
pokazuję jego wartość pomniejszoną o amrotyzację?

Pozdrawiam

Paweł
 Wątek: wynagrodzenie, rezultaty i inne pytania
wynagrodzenie, rezultaty i inne pytania [wiadomość #326] Tue, 27 October 2009 15:35
Bobstar jest aktualnie niedostępny Bobstar
Junior Member
mam jeszcze kilka pytań i proszę eksperta o radę:
1. czy wpisując w harmonogram dodatkowego pracownika (w związku z planowanym rozszerzeniem serwisu na rynek np. niemiecki), a potem podczas realizacji prac, nie zatrudnię go tylko podniosę wynagrodzenie dla pracownika, którego juz zatrudniam. wzrost wynagrodzenia będzie wiązac się z dodatkową obsługa w j. angielskim (uniwersalnym języku). czy wtedy zostanie zrefinansowana mi podwyżka dla pracownika??

2. rozszerzenie serwisu na rynek zagraniczny. będzie polegał na kopii serwisu, tłumaczeniach, nowa baza danych itp. prace wliczyłem w koszty informatyczne,w opisie dałem: "tłumaczenie serwisu i lokalizacja oprogramowania.uruchomienie portalu dla klienta niemieckiego". czy jest to poprawna forma

3.czy jako wskaźnik rezultatu można dac "serwis dla klienta zagranicznego". i czy warto dawać dodatkowe wskaźniki. czy mają one wpływ na wynik wniosku. wiadomo, każdy wskaźnik to pewna "pętla na szyi"

4. gdzie należy uwzględnić planowaną liczbę odsłon miesięcznie i wiążace się ztym przychody z reklam. czy tez można umieścić to jako wskaźnik rezultatu? czy może nie umieszczać, a opisać zakładane przychody w Uzasadnienie projektu - efektywność kosztowa projektu

5. związane z pkt 4. z moich obliczeń wynika, że serwis, który zamierzam uruchomić będzie oferował e-usługi, które nie pokryją kosztów realizacji projektu. zysk z działania serwisu będzie generowany poprzez przychody z reklam, związane z planowaną b.dużą liczbą odsłon. czy więc założyć, że w roku 2011 będzie odsłon np. 1 mln, i zgodnie z rynkową wyceną 60zł/1000odsłon, to przychód wyniesie 60 tys. i te wyliczenia umieścić w efektywności?? jest to kluczowe pytanie dla mojego projektu. oczywiście jest to zakładane dla 1 jednostki reklamy, przy "przerobie" 100%.wiem, że sprzedaż reklam nie jest e-usługą.

6. liczba zarejestrowanych użytkowników - czy warto ać to jako wskaźnik? czy ma to wpływ na ocenę wniosku?

7. czy w celu na poziomie produktu opisywać oprócz e-usług płatnych, również te darmowe, które podnoszą użyteczność serwisu i napędzają wzrost użytkowników?

z góry dziękuję za pomoc
Filip
 Wątek: kiedy najwczesniej bedzie można otrzymac zaliczke?
kiedy najwczesniej bedzie można otrzymac zaliczke? [wiadomość #308] Mon, 26 October 2009 10:47
Junior Member
Mam pytanie techniczne.

Kiedy najwcześniej - zgodnie z charmonogramem prac parpu - będzie mozna dostac zaliczkę na projektu złożone w tej turze? (zakladjac że przejdzie be poprawek Smile

A kiedy najpóźniej?

Dzięki
 Wątek: spółka w organizacji a adres siedziby
spółka w organizacji a adres siedziby [wiadomość #294] Sat, 24 October 2009 05:57
iwona jest aktualnie niedostępny iwona
Junior Member
Witam, mam pytanie,
adres siedziby spółki ma być zgodny z dokumentem rejestrowym, w przypadku spółki z o.o. w organizacji jest to umowa spółki, która zawiera tylko miasto. Wystarczy więc wpisać miasto w adresie siedziby, a pozostałe rubryki zostawić puste czy wpisać nie dotyczy?
Drugie pytanie, co do zasady, jeżeli spółka jest w organizacji i jakiś parametrów nie posiada, tj. nip, regon to czy pola zostawiamy puste, wpisujemy zero, czy piszemy nie dotyczy?
 Wątek: Wyniki lipcowej rundy naboru - nieoficjalna informacja
Wyniki lipcowej rundy naboru - nieoficjalna informacja [wiadomość #235] Wed, 21 October 2009 08:51
kozioleq jest aktualnie niedostępny kozioleq
Junior Member
Natknąłem się przed chwilą na taką informacje:

http://81poig.pl/aktualnosci/wiadomosc/wyniki-2-rundy-09-juz -w-piatek-23-10-09

Ciekawe kiedy PARP poda oficjalną informacje. Ktoś może to potwierdzić?

Pozdrawiam,

[Uaktualnione dnia: Wed, 21 October 2009 08:51]

Wątek: Oświadczenie finansowe Wnioskodawcy
Oświadczenie finansowe Wnioskodawcy [wiadomość #204] Tue, 20 October 2009 08:51
tfronk jest aktualnie niedostępny tfronk
Junior Member
Mam 2 pytania odnośnie sposobu w jaki przygotowujecie oświadczenie finansowe Wnioskodawcy (niestety nie mam przygotowania z rachunkowości)

1. Jakie są ogólne reguły dla tabelki we wniosku 8.1? Które dokładnie pozycje (wiersze) powinny w skali roku (kolumna) się bilansować? Czy są tutaj ogólne formuły.

2. Oto metoda jaką ja zastosowałem:

----------------------
2009
----------------------
na koniec roku 2009 (przed rozpoczęciem projektu) mam 285600 zł w
gotówce (co wpisuję w pozycje
2009 (prognoza do końca roku).II.3. Inwestycje krótkoterminowe (w tym środki pieniężne) oraz
2009 (prognoza do końca roku) V. Kapitał własny

----------------------
2010
----------------------
Majątek trwały
w pozycje 2010.I.1. Wartości niematerialne i prawne wpisuję 2325zł co stanowi
kwotę 3000 zł (tyle koszt zakupu WNP) – wartość po amortyzacji liczonej od kwietnia 2010 do
końca roku 2010 (stawka 20%)

2010.I.2. Rzeczowe aktywa trwałe wpisuję 10200zł co stanowi kwotę 12000zł
(tyle koszt zakupu śr.trw.) - wartość po amortyzacji liczonej od kwietnia 2010 do końca
roku 2010 (stawka 30%)

w roku 2010 mam koszt działalności =229200zł (uwzględniając całość
kosztów WNP i środków trwałych =15000zł) co wpisuję w tej kwocie w
pozycję 2010.VI.1. Koszty działalności operacyjnej.

w 2010 mam przychody ze sprzedaży w kwocie 32500 zł co wpisuję w
pozycję 2010.VI.1. Przychody netto ze sprzedaży

w 2010 nie mam refundację = 83470zł więc wpisuję ta kwotę w pozycję
2010.2. Pozostałe przychody operacyjne

Stąd 2010.VI. Przychody z działalności w podziale na źródła =
32500zł+83470zł = 115970zł

W pozycji 2010.II.3. Inwestycje krótkoterminowe (w tym środki
pieniężne) wpisuję kwotę: 172370zł wyliczoną jako:

285600zł :stan gotówki na początek 2010 (tak jak na koniec 2009)
-229200zł :koszty w 2010
+32500zł :przychody ze sprzedaży 2010
+83470zł :refundacja otrzymana w 2010
=172370zł : co wpisuję w pozycję 2010.II.3. Inwestycje krótkoterminowe (w tym środki
pieniężne) oraz 2010 V. Kapitał własny

----------------------
2011
----------------------
Majątek trwały
w pozycje 2011.I.1. Wartości niematerialne i prawne wpisuję 1425zł co stanowi
kwotę 3000 zł (tyle koszt zakupu WNP) - wartość po amortyzacji liczonej od kwietnia 2010 do
końca roku 2011 (stawka 20%)

2011.I.2. Rzeczowe aktywa trwałe wpisuję 10200zł co stanowi kwotę 12000zł
(tyle koszt zakupu śr.trw.) - wartość po amortyzacji liczonej od kwietnia 2010 do końca
roku 2011 (stawka 30%)

w roku 2011 mam koszt działalności =275600zł co wpisuję w tej kwocie w
pozycję 2011.VI.1. Koszty działalności operacyjnej.

w 2010 mam przychody ze sprzedaży w kwocie 226100 zł co wpisuję w
pozycję 2011.VI.1. Przychody netto ze sprzedaży

w 2010 nie mam refundację = 244885zł więc wpisuję ta kwotę w pozycję
2011.2. Pozostałe przychody operacyjne

Stąd 2011.VI. Przychody z działalności w podziale na źródła =
226100zł+244885zł = 470985ł

W pozycji 2011.II.3. Inwestycje krótkoterminowe (w tym środki
pieniężne) wpisuję kwotę: 377255zł wyliczoną jako:

172370zł :stan gotówki na początek 2011 (tak jak na koniec 2010)
-275600ł :koszty w 2011
+226100zł :przychody ze sprzedaży 2011
+244885zł :refundacja otrzymana w 2011
=367755zł : co wpisuję w pozycję 2010.II.3. Inwestycje krótkoterminowe (w tym środki
pieniężne) oraz 2011 V. Kapitał własny

Kolejne lata analogicznie.

Czy jest to poprawny tok operacji?
Z góry dziękuję za pomoc

TF
 Wątek: Sprawdzanie wnioskow z poprzedniego naboru.
Sprawdzanie wnioskow z poprzedniego naboru. [wiadomość #202] Tue, 20 October 2009 08:44
pi23 jest aktualnie niedostępny pi23
Junior Member
Panie Marku,
Czy sprawdzacie jeszcze wnioski z poprzedniego naboru? Zastanawiam sie dlaczego nie są jeszcze opublikowane wyniki- przynajmniej ocena formalna?
 Wątek: Punkt 13. Oswiadczenie finansowe wnioskodawcy
Punkt 13. Oswiadczenie finansowe wnioskodawcy [wiadomość #197] Mon, 19 October 2009 10:15
MarcinB
Junior Member
Sytuacja jest następująca założyliśmy spółkę - jest w organizacji.
I teraz jeśli data podpisania aktu notarialnego jest 15.09.2009, ale zamierzamy utrzymać spółkę w organizacji do nowego roku. Do tego czasu na pewno nie będzie odpowiedzi z II rundy 8.1, wiec początkiem działalności defakto czyli momentem złożenia i otrzymania dokumentów rejestrowych będzie rok 2010. Zatem czy w rubryce prognoza do końca roku ująć należny same zera licząc ze to rok 2009 czy prognozę "do końca roku" ma obejmować rok 2010 ?

Kolejne pytanie to co wpisać w pola NIP KRS REGON ? bo rozumiem ze w EDG "nie dotyczy" ?

[Uaktualnione dnia: Mon, 19 October 2009 10:16]

Wątek: Kto może podpisać wniosek?
Kto może podpisać wniosek? [wiadomość #155] Sat, 17 October 2009 18:56
pi23 jest aktualnie niedostępny pi23
Junior Member
Jak wygląda kwestia podpisu pod wnioskiem. Niestety regulamin tego nie precyzuje. Jeśli podpisuje się pod nim osoba, która nie repezentuje spółki zgodnie z KRS- to jakiego typu upoważnienie powinna posiadać? Podpisane notarialnie? Czy wystarczy zwykłe upoważnienie? I czy trzeba je załączać do wniosku?
Forum: Inne
 Wątek: Prawo Autorskie
Prawo Autorskie [wiadomość #20] Mon, 06 July 2009 13:18
zsedc jest aktualnie niedostępny zsedc
Junior Member
Witam

Na ostatnim spotkaniu nie do końca zrozumiałem wszystko na czym mi zależy.

Moje pytanie to czy pomysł też jest chroniony prawem autorskim? Skrajna sytuacja to:
Mówię znajomemu, że doskonałym sposobem na zarobienie pieniążków było by otworzenie sklepu z owocami na rogu ulic A i B w mieście X.
Czy znajomy po rozmowie ze mną otwierając taki sklep bez mojej zgody narusza moje prawo autorskie?

Jak ochronić taki pomysł? Oczywiście zakładając, że np do badań marketingowych musiałem się nim z kimś podzielić.

Z góry dziękuję

Paweł
Forum: Tworzenie biznesplanów
 Wątek: Pytania do warsztatów
icon5.gif  Pytania do warsztatów [wiadomość #366] Sat, 13 February 2010 16:03
Grzegorz Wojtkowiak jest aktualnie niedostępny Grzegorz Wojtkowiak
Miejsce: Poznań
Junior Member
Witam
Zachęcam wszystkich uczestników warsztatów do zadawania pytań dotyczących tematyki pisania biznesplanów.
Zdaję sobie sprawę (co zaznaczyliście Państwo w ankietach), że 6h zajęć nie wyczerpuje tematu. Mam jednak nadzieję, że spotkamy się może na zajęciach typu "projekcje finansowe na potrzeby biznesplanu" (kurs dla zaawansowanych).
Tymczasem jednak proszę brać się za tworzenie swoich planów biznesu i dyskusji na forum.

Na warsztatach pytaliście Państwo o wzorcowe biznesplany - z zasady nie pokazuję przykładów:
- każdy biznes jest unikalny, jego plan wymaga przedstawienia i wyróżnienia innych kwestii,
- odbiorcy biznesplanów mogą mieć inne oczekiwania,
- gdy zobaczę rower, ciężko mi będzie wymyślić segway'a - czyli lepiej uniknąć sztampowego myślenia.
Proponuję raczej stworzyć swój plan i dopiero później porównać go z "podręcznikiem młodego planisty".

Pozdrawiam

Grzegorz Wojtkowiak
Forum: 11.12.2009 - Savoir vivre w biznesie
 Wątek: Rozmowa na "ty"
Rozmowa na "ty" [wiadomość #346] Tue, 08 December 2009 11:24
maciej_klos1 jest aktualnie niedostępny maciej_klos1
Junior Member
Proszę również o poruszenie następującej kwestii: kiedy można się zwracać na "ty"?

Czasami zdarza się, że osoba, z którą rozmawiamy (partner biznesowy, pracodawca) od razu zaczyna rozmowę zwracając się do nas na "ty". Czy możemy w takiej sytuacji tak samo odpowiadać czy lepiej ustalić zasady przed rozmową?
 Wątek: Zachowanie w stosunku do osoby agresywnej
Zachowanie w stosunku do osoby agresywnej [wiadomość #345] Mon, 30 November 2009 16:36
maciej_klos1 jest aktualnie niedostępny maciej_klos1
Junior Member
Mam propozycję godną poruszenia na seminarium "Savoir vivre w biznesie".

Zależy mi na poruszeniu tematu zachowania się wobec osoby agresywnej. Częściowo temat ten został poruszony na poprzednich edycjach StartUp. Bardzo proszę o praktyczne porady jak należy się zachować wobec takiej osoby, aby zachować kulturę wypowiedzi i w miarę możliwości samemu nie okazywać agresji. Oczywiście nie chciałbym, aby zaprezentowano postawę uległą wobec rozmówcy, lecz taką, która pozwoliłaby zakończyć nieprzyjemną konwersację z twarzą.

Z góry dziękuję i pozdrawiam!
 Wątek: Kobieta na rozmowie kwalifikacyjnej
Kobieta na rozmowie kwalifikacyjnej [wiadomość #344] Fri, 27 November 2009 15:40
aczerwo jest aktualnie niedostępny aczerwo
Miejsce: Poznań
Junior Member
Propozycja scenki rodzajowej:

Wiem, że kobieta na rozmowie kwalifikacyjnej to jeszcze nie biznes, ale wątek myślę wart poruszenia.
Obecnie szukam pracy i na KAŻDEJ rozmowie otrzymałam pytanie czy jestem mężatką, czy mam dzieci i czy chcę mieć dzieci. Zdaję sobie sprawę, że są to pytania niedozwolone, ale cóż na każdej rozmowie padły wprowadzając mnie w zakłopotanie, a raczej wyprowadzając mnie z równowagi. Jak powinnam się zachować - uświadomić rekruterów co grozi za zadawanie takich pytań Evil or Very Mad , czy wyjaśnić biologiczną różnicę między mężczyzną a kobietą Evil or Very Mad , czy może po prostu zagryźć zęby i kłamać, że tylko kariera jest ważna w życiu. Do tej pory mówiłam prawdę i ciągle nie mam pracy mimo wysokich kwalifikacji.

Może specjaliści coś doradzą!

Pozdrawiam Smile
Forum: 24.06.2009 - Złóż wniosek o ochronę patentową
 Wątek: Video z warsztatów
Video z warsztatów [wiadomość #331] Wed, 28 October 2009 11:01
karloe jest aktualnie niedostępny karloe
Junior Member
Witam,
czy (i kiedy) pojawi się video z warsztatów "Złóż wniosek o ochronę patentową"?
pozdrawiam,
karloe
Forum: 27.03.2009 - Jak nadążyć za sukcesem produktu oraz o zarządzaniu projektem
 Wątek: Agile in Project Management
Agile in Project Management [wiadomość #4] Mon, 25 May 2009 10:15
Michał_Rączka jest aktualnie niedostępny Michał_Rączka
Junior Member
Szanowni Państwo,
PMI Poland Charter, Poznań Branch zaprasza na seminarium:
Agile in Project Management (2PDU)
Spotkanie poprowadzi Tomasz Grochowski - Project Manager Akquinet Eurosoft (wdrożenia SAP), członek PMI PC Poznań Branch.

Zakres
1.. Podstawowe założenia Agile - nie tylko dla specjalistów IT
2.. SCRUM, a kaskadowy model programowania na przykładzie
3.. Agile, a PMBOK
4.. Dyskusja
Termin i miejsce seminarium
a.. Wtorek 2 czerwca, godzina 18.00
b.. Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, ul. Powstańców Wlkp. 16,
Sala nr 016, Budynek Collegium Altum - Wieżowiec (UWAGA! ZMIANA BUDYNKU I SALI) Informacje dodatkowe W załączeniu plakat informacyjny. Prosimy o wydrukowanie plakatu, zawieszenie w Państwa firmie oraz przekazanie informacji o seminarium wszystkim, którzy mogą być zainteresowani uczestnictwem.

Udział w seminarium jest BEZPŁATNY po wcześniejszym zgłoszeniu i umożliwia rejestrację 2 PDU (Personal Development Unit) na stronie PMI.

Prosimy o zgłoszenie uczestnictwa. Ilość miejsc ograniczona!

Rejestracja WYŁĄCZNIE poprzez formularz internetowy pod adresem:

www.uczestnicy.pl

(strona jest w fazie testów, więc w wypadku problemów technicznych z rejestracją prosimy o ponowne podjęcie próby w terminie późniejszym oraz zgłoszenie problemów technicznych na adres kontakt@uczestnicy.pl - pod tym mailem nie będą przyjmowane zapisy).

Kontakt i dodatkowe informacje o seminarium: Jakub Tabędzki, telefon:
+48 (501) 44 44 78.

Po seminarium, w godzinach od 20 do 22 planujemy w jednej z okolicznych kafejek spotkanie dające możliwość dyskusji i poznania się w mniej formalnej atmosferze.

Pozdrawiam,
Michał Rączka

Forum: Propozycje do zespołu StartUp-IT
 Wątek: Szkolenia wyjazdowe
Szkolenia wyjazdowe [wiadomość #1] Fri, 15 May 2009 07:19
accept jest aktualnie niedostępny accept
Junior Member
Jestem jednym z wielu, którzy śledzą poczynania 'startup-it.pl' od dawna.
Bolą niektóre rzeczy- wszelkie szkolenia i dobroci są jedynie dla Poznaniaków.
Cały czas się zastanawiam po co ja czytam tą stronę, bo jak już jest coś konstruktywnie fajnego, to jest daleko ode mnie.

Pewnie jestem w stanie zorganizować, albo pomóc w organizacji szkolenia w woj. śląskim np na PJWSTK

Chrześcijański Portal Społecznościowy

Aktualna data: Mon Sep 6 23:00:46 EDT 2010

Łączny czas generowania strony wyniósł 0.16587 sekund.
.:: Kontakt :: Strona główna ::.